Verduurzamen

Innovatie

Nadat jarenlang de ontwikkelingen op duurzaamheidsgebied min of meer hebben stilgelegen, volgt nu de ene innovatie na de andere. Wij volgen alle noviteiten op de voet. Zo kijken we met grote belangstelling naar een nieuw glas product: vacuumglas. Ook zijn we onder de indruk van meerlaagse en reflecterende folies. Zeker voor oudere gebouwen is de opgave een uitdaging en is het verstandig hulp te zoeken om de vele mogelijkheden goed op een rij te zetten. Wij verwerken ze in een voor u op maat gemaakt verduurzamingsadvies, wat zo u wenst gekoppeld kan worden aan uitvoerende partijen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20210729_095919-768x1024.jpg
geïsoleerde achtergevel met veranda van zonnepanelen

Creatieve oplossingen

Voor een deel bestaat de opgave voor het verduurzamen van gebouwen uit het toepassen van voor de hand liggende technieken en middelen. Veelal gaat het om tochtafdichting en het toevoegen van isolerende materialen of vervanging ervan. Onjuiste toepassing kan echter zorgen voor condensvorming en schade aan uw pand. Verantwoord advies is van groot belang, er zijn immers vele mogelijkheden.

Ook grote gebouwen en daarmee grootverbruikers zijn prima te verduurzamen, rendementen van 40% of meer zijn ook hier denkbaar, zelf als het monumenten zijn. Soms is de nodige creativiteit nodig om nog meer uit de opgave te halen, en te voorkomen dat de investeringen buiten proporties worden.

Breed netwerk

Binnen ons netwerk beschikken we over de expertise die nodig is voor het verduurzamen van alle soorten gebouwen en monumenten. Die expertise zit in de gehele keten, ofwel, op het gebied van onderzoek, inspectie, engineering en uitvoering. Voor een complete opgave brengen we eerst het gebouw thermisch in beeld, waarna we met u bespreken wat uw wensen zijn en welk budget u tot uw beschikking heeft. Een stapsgewijze aanpak kan daarbij ook tot de mogelijkheden horen. Met het verduurzamingsonderzoek heeft u een analyse en aanpak in handen die gekoppeld kan worden aan engineering en uitvoering.

Hoe werkt het?

Benader ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek, waarbij we graag van u enkele gegevens van uw pand tot onze beschikking krijgen. Wij kunnen aan de hand hiervan uw wensen vertalen naar een aanpak en hieraan onze offerte koppelen.