Even voorstellen

Hoogerwaard Advies & OnderhoudĀ u.a. komt voort uit het in 1988 opgerichte familiebedrijf Hoogerwaard Timmer- en Metselwerk, en is gevestigd op het adres Kerklaan 58 in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Hoogerwaard Timmer- en Metselwerk in het jaar 2000

Lange traditie

Oprichter van Hoogerwaard Timmer- en Metselwerk is G. (Gerard) Hoogerwaard, die in 1953 in Rotterdam de Technische School doorliep en als leerling ging werken bij Wijnand Schinkel aan de Bermweg in Capelle a/d IJssel. In die tijd werkte hij veel in Rotterdam Kralingen en in het centrum. Zo heeft hij nog een bijdrage geleverd aan de restauratie van de Laurenskerk en werkte onder andere regelmatig aan het monumentale gebouw van Roei- en Zeilvereniging ‘De Maas’.

Ook in zijn vrije tijd zat hij niet stil, zo verzorgde hij het onderhoud aan zijn ouderlijk huis op Bermweg 188 in Capelle a/d IJssel. Op de onderstaande foto de woning met op de foto broer Anton. De fries (het overstek) is van zijn hand, en dat geldt ook voor de makelaar met tulpmotief. Naast het onderhoud van het huis zorgde hij ook voor de tuin.